Present Child©

"Ik ben niet bang meer!"

Er was blijkbaar iets dat me ieder jaar weer weerhield om mij in te schrijven voor de opleiding tot Kindertolk®. Het is toch wel heel mysterieus, dat iets waar je al in 2006 kennis mee maakt en wat je enorm aantrekt, dat je daar pas in 2022 daadwerkelijk stappen onderneemt om te gaan doen? 

Maar wat ben ik blij dat ik in september 2022 de opleiding tot Kindertolk® ben begonnen! Wat een warm bad, wat een feest van herkenning, wat een diepgaand persoonlijk traject heb ik mogen doorlopen!

Geen zorgen meer over waarom ik niet eerder begonnen ben.....het heeft zo moeten zijn en het is wat het is.

Vol enthousiasme vertelde ik mijn kinderen in 2014, dat ik de Doulaopleiding ging volgen. Ook weer zo'n wens van mij die ik veel te lang had uitgesteld. Ik was er helemaal vol van en kon niet wachten om te starten.

Mijn oudste dochter hoort het zo eens aan en zegt dan: "Waarom wil je dat zo graag, voel je je dan interessant?" Vervolgens gaat ze verder met haar bezigheden, mij in een soort van verbijstering achterlatend. Het sneed door mijn ziel, het deed pijn, deze vraag. Waarom raakte mij dat zo? Ik wist het toen niet.

De opmerking is altijd in mijn hoofd blijven rond zoemen. 
Nu weet ik dat zij mijn kleine onzeker Wil diep raakte. Dat kleine meisje dat altijd bang was niet goed genoeg te zijn, niet lief genoeg te zijn, niet intelligent genoeg te zijn......

Ik heb het met de hulp van een Kindertolk® mogen zien, aanraken, voelen, doorleven en ik maak nu geen keuzes meer vanuit angst. Ik ben niet bang meer!

Mijn kinderen zijn volwassen en hebben hun eigen leven, maar toch blijven ze mij altijd spiegelen. Keihard soms. Dan moet ik even stilstaan, stil zijn en bij mezelf voelen waarom dat wat ze zeggen mij zo raakt. Steeds duidelijker is het voor mij dat zij mij iets willen vertellen, iets willen helen in mij. Het kleine meisje in mij wordt aangeraakt en mag doorvoelen wat haar zo raakt diep van binnen.

Door zelf te hebben meegemaakt hoe kinderen mij kunnen raken, vind ik het zo mooi om ook andere ouders te helpen bij het naar binnen keren. Het gedrag van het kind vertelt het verhaal van de ouder dat bewust mag worden.

"Ik ben Wil heel dankbaar voor de mogelijkheid,
deze sessies te hebben mogen volgen.
De dynamiek in het gezin is veranderd en voor
mijzelf is het leven weer veel leuker geworden.
Ik denk makkelijker aan mezelf,
zonder me schuldig te voelen.
En dat maakt het voor iedereen gezelliger."