UA-109219104-1
WILL TAKE CARE
KLASSIEK HOMEOPAAT & DOULA  - voor het hele gezin -            

Ervaringen met doulapraktijk Will Take Care


 

Fawad

november 2014

Evaluatie door 1e lijns verloskundige na een begeleiding.

"Ik heb de begeleiding van Wil als zeer prettig ervaren zowel tijdens de prenatale als natale begeleiding. De zwangere die zij ondersteunde heeft behoorlijke sociale en psychische problematiek.

Wil heeft laten zien dat zij zich voor de volle 100% inzet om haar zo goed mogelijk te begeleiden en voor te bereiden op het moederschap.

Tijdens de prenatale controles is Wil een aantal keren meegeweest. Het was prettig om vooraf even kennis met haar te maken en beiderzijdse verwachtingen te kunnen uitspreken. Ik vind dat Wil erg geintereseerd is in het vak verloskunde. Ze heeft dan ook extra, zonder aanwezigheid van de zwangere, een hoogzwangeren voorlichtingsavond bijgewoond.

Tijdens de partus is Wil ook een grote hulp geweest. Ze heeft de barende op verschillende manieren geprobeerd te ondersteunen tijdens het opvangen van de weeën. Ze heeft laten zien dat ze zich aanpast aan de wensen van de cliënt. De barende zelf was nogal lastig om te coachen en zag niet goed in wat de consequenties konden zijn van bepaalde keuzes die ze maakte waardoor het heel erg zoeken is geweest naar een manier van begeleiding. Op een gegeven moment was het om medische redenen noodzakelijk om naar het ziekenhuis te gaan. De barende zelf had wat overtuiging nodig en ik ben heel blij dat Wil mij daar in heeft  ondersteund. Een positief punt vind ik dan ook dat, ondanks dat ook ik vind dat fysiologie een goede kans moet krijgen, Wil de grens van pathologie begrijpt en de zorgverlener en barende in dit geval helpt.

Al met al ben ik zeer tevreden over het kleine stukje begeleiding die ik heb gezien van Wil. Ik ben er zeker van dat ze een goede doula zal worden die vele vrouwen zal ondersteunen in de weg naar het moederschap."

Caleb

januari 2015

Alleenstaande moeder vertelt:

"Via via werd ik getipt: 'of een doula niet iets voor mij was?’ Ik was in blijde verwachting van mijn zoon, mijn eerste kindje. Helaas waren de omstandigheden niet ideaal. Voor een roze wolk was weinig ruimte aangezien ik gedurende mijn gehele zwangerschap genoodzaakt was om in de overlevingsstand te gaan. Een beetje extra support van een deskundige leek me wel wat. Niet helemaal overtuigd nog, want waarom zou je bij zoiets intiems een vreemde betrekken? Maar onder het mom van 'wie niet waagt die wint’ wilde ik het wel een kans geven. Wil Meijer liet vanaf onze eerste ontmoeting zien dat zij met haar warme, krachtige persoonlijkheid op een heel betrokken manier aan wist te sluiten bij mijn behoeften. Zij heeft gedurende het gehele traject benadrukt hoe belangrijk het is dat ik dicht bij mezelf en mijn wensen/behoeften blijf. Ze was er niet op uit om haar programma ’tje af te draaien, maar had vooral een dienende houding. Daarentegen had zij ook genoeg kennis in huis en droeg ze regelmatig mogelijkheden van interventies aan. Een prettige combinatie en waardevol voor mijn zwangerschapsproces. 

Ik ben achteraf dan ook blij met mijn keuze voor doula Wil. Een aanrader, helemaal als je een beetje extra steun kunt gebruiken."


"Als een engel kwam jij op het juiste, maar vooral op een heel bijzonder moment mijn leven binnen. Geaard, steady, krachtig, maar ook sfeer en warmte!  Wil, heel erg bedankt!"

                                                                                                                             

maart 2015

Evaluatie van eerstelijns verloskundige

"Er was een erg prettige sfeer tijdens deze baring, het was duidelijk te zien dat de doula goede suggesties had ten aanzien van het omgaan met de weeën.

Wil stelde zich duidelijk op ,was op de achtergrond helemaal aanwezig ,maar stimuleerde de partner de directe begeleiding over te nemen! Erg fijn om te zien!

Wat mij betreft precies zoals de rol van een doula zou moeten zijn!"

Yara

maart 2015

Traumatische eerste bevalling

"Mijn eerste bevalling heb ik als erg traumatisch ervaren.Toen ik weer in verwachting was zag ik daarom enorm op tegen de bevalling en de pijn. Ik ging daarom op hypnobirthing maar ik voelde nog steeds veel angst. Ik wilde graag een doula bij mijn bevalling maar de kosten hielden me tegen. Maar toen raadde mn verloskundige me aan om een doula te zoeken bij de bevalling omdat ik me de vorige keer erg alleen gelaten voelde. Gelukkig kwam ik toen Wil tegen, zij wilde me wel helpen. Zij overtrof mijn verwachting al bij het kennismakingsgesprek. Door het stellen van de juiste vragen werd mij zo ineens zaken duidelijk, hoe ik het deze keer anders wilde en wie ik er bijvoorbeeld deze keer wel of niet bij wilde hebben.

Wat Wil vooral voor mij heeft betekend is begeleiding in mijn angst en opkomen voor hoe ik mijn bevalling graag wilde. Wil is een warme persoonlijkheid en echt iemand waar je op kunt bouwen!
Mijn bevalling is erg goed verlopen, helemaal op natuurlijke wijze, het tegenovergestelde van mijn eerste bevalling. Wil was daarbij een enorme steun voor me, ze heeft me echt door de moeilijke momenten heen geholpen.
Elke zwangere zal super blij zijn met de begeleiding van Wil!"

maart 2015

Evaluatie door dienstdoende gynaecoloog na een begeleiding die eindigde in een keizersnede.

"Het verloop van de bevalling was niet zoals gepland, zowel patiënte als haar partner hadden even moeite met de omschakeling naar alle medische aspecten. Wil, de doula, heeft hen hierbij prima begeleid waardoor het medische beloop en de uiteindelijke sectio volgens mij geen traumatische ervaring voor hen is geworden."

Nina

maart 2015

Cliënten vertellen

"Wij hadden niet de indruk dat Wil nog in opleiding was, het leek alsof ze het al jaren deed. Ook ervaarden wij haar uitgebreide kennis van homeopathie, Rebozo en acupressuur als extra pluspunten.

Wil was top! We hadden ons niets beters kunnen wensen!"


 

Artem-Ogér

oktober 2015

Bevallen met behulp van hypnose

Wij hebben Wil leren kennen als een warme hartelijke vrouw. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij haar, wat voor mij uiteraard belangrijk was omdat je toch een van de meest intieme momenten deelt met een doula.
Mijn zwangerschap verliep met aardig wat complicaties. Wil heeft met haar achtergrond als klassiek homeopaat goed weten te ondersteunen, wat mij veel rust gaf.
Verder was zij altijd bereikbaar voor als wij vragen hadden.
Verder vond mijn man het erg fijn om tips te krijgen m.b.t. het ondersteunen tijdens de bevalling. 
Ik ben onder hypnose bevallen en had van tevoren aangegeven dat ik rust om mij heen wilde. Mede door Wil heb ik in alle rust kunnen bevallen.
Al met al zijn wij erg blij dat wij Wil hadden tijdens de zwangerschap en bevalling.

Heel erg bedankt!

maart 2015

Een bedankje

"Lieve Wil, ontzettend bedankt voor jouw support bij de bevalling van onze kleine meid. Je bent een enorme steun voor me geweest! Op de moeilijke momenten heb je me er doorheen gesleept. Het was een mooie geboorte. Ga zo door met jouw mooie werk als doula! Elke zwangere zal ontzettend blij zijn met jou als doula!"

Ieva

augustus 2015

Expats say thank you!

We are a couple of expats from a post-Soviet country with quite different customs and regulations of child birth. We knew we needed a doula to guide us and help through the experience of giving birth to our baby daughter here in the Netherlands.
Wil's infectious positivity, patience, and solid advice based on her many years of experience was a tremendous help before, throughout, and also after giving birth.
We were very pleased to have Wil as our doula and recommend her wholeheartedly!

Baby Ieva, mommy Jurgita, and daddy Jorigis

Marion

december 2015

Reactie van een moeder na ontvangst van het geboorteverslag

"I was crying once I was reading it......It's really a nice book! I'm touched! Thank you so much!"


 

Emma

augustus 2015

Mijn eerste lotusgeboorte mocht ik meemaken als doula in augustus 2015.

Ik maakte er twee boekjes van, één in het Nederlands en één in het Engels

Dank aan de ouders van dit prachtige meisje dat zij mij daar toestemming voor hebben gegeven.

mei 2016

24 uur!

"In het begin twijfelden we; wel of geen doula. Na het kennismakingsgesprek met Wil wisten we het zeker; we gaan ervoor! Haar persoonlijkheid gaf ons gelijk al een vertrouwd gevoel. De afspraken die voor de bevalling volgden waren fijn. Samen met Wil hebben we ons geboorteplan doorgenomen. En door haar coaching en adviezen voelden we ons goed voorbereid op het grote moment! Hoewel mijn zwangerschap zonder al te veel zorgen verliep, was de bevalling er niet één uit het boekje. Toen de vliezen braken, begonnen gelijk de weeën meteen al heel heftig. Wil was er gelukkig binnen no-time. Het was allemaal best spannend, ons eerste kindje! Wil week niet van mijn zijde. Ze heeft zo haar best gedaan en sleepte me er doorheen! Zonder haar had ik het waarschijnlijk niet op de natuurlijke manier gered. Het was voor ons allen een uitputtingsslag want na 24 uur werd onze dochter eindelijk geboren. Een kind op de wereld zetten is zo bijzonder! Ik ben blij dat we het samen hebben meegemaakt. En het door haar gemaakte geboorteboek is daar een mooie herinnering van."

  


 

 

Beveel Will Take Care aan!